Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024 -

Παγωτό τιραμισού



Παγωτό τιραμισού, με ακαταμάχητη γεύση και θεϊκή υφή!

Υλικά Συνταγής

4 αυγά χωρισμένα (βιολογικά και ολόφρεσκα)
100 γραμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
300 γραμ. μασκαρπόνε
100 γραμ. κρασί μαρσάλα (ή βινσάντο)
300 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
12-14 μπισκότα σαβουαγιάρ
1 μεγάλο φλ. δυνατό καφέ espresso σε θερμ. δωμ.
Για το σερβίρισμα
κακαό
καρούλια σοκολάτας

Εκτέλεση

Για το παγωτό τιραμισού, θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Την ντύνουμε με μεμβράνη. Την παγώνουμε στην κατάψυξη. Αφήνουμε τον καφέ να κρυώσει καλά.

Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ασπρίσουν, να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.

Χτυπάμε με σύρμα το μασκαρπόνε με το κρασί μαρσάλα και το ρίχνουμε στους κρόκους.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την προσθέτουμε στο μείγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, σε μέτρια ταχύτητα. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε δυνατά για 1΄, να γυαλίσει η μαρέγκα.

Τη ρίχνουμε στο μείγμα και απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.

Κάνουμε μία στρώση κρέμας στη φόρμα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα στον καφέ και κάνουμε μία στρώση μπισκότα σαβουαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε στρώση κρέμα- στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με κρέμα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε στην κατάψυξη το παγωτό, για να σφίξει καλά. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα. Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει.

Κόβουμε σε φέτες το παγωτό τιραμισού και πασπαλίζουμε κακάο και καρούλια σοκολάτας.