Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Ώρα για γιουβέτσι με καλαμαράκια!



Ένα αλλιώτικο γιουβέτσι, μια διαφορετική και υγιεινή πρόταση σερβιρίσματος!

Υλικά
1 κιλό περίπου καλαμαράκια μέτριου μεγέθους (καθαρισμένα) σε κομμάτια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 καρότο τριμμένο (στον ψιλό τρίφτη)
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1-2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
1 ποτήρι κρασιού κρασί (εγώ έβαλα κόκκινο)
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο (περίπου)
Λίγη πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
500 γραμμ. κριθαράκι

Βήματα

  • Πλένουμε και Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καλαμάρια λίγα λίγα κάθε φορά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξουν χρώμα.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι να γυαλίσει ελαφρώς και μετά τα υπόλοιπα λαχανικά να μαραθούν εκτός της ντομάτας και του πελτέ. Τοτε ρίχνουμε πάλι τα καλαμάρια και αφού το φαγητό έχει πιει τα υγρά Του, σβήνουμε με το κρασί.
  • Ύστερα από λίγα λεπτά προσθέτουμε τον πελτέ,την τριμμένη ντομάτα,πιπέρι,πάπρικα και περίπου 3 κούπες νερό.Αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν.Τέλος αλατίζουμε το φαγητό μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο και ρίχνουμε το φαγητό στο ταψί προσθέτοντας λίγο νερό ακομα. Μόλις το φαγητό στο φούρνο βράσει και βγάλει φουσκαλίτσες στην επιφάνεια του.Ρίχνουμε το κριθαράκι το οποίο προηγουμένως έχουμε περάσει από την κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι για να αδιαβροχοποιηθεί και να παραμείνει σπυρωτό.
  • Ανακατεύουμε συχνά το φαγητό μας στο ταψί για να μην κολλήσει.Προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί.
  • Μόλις φουσκώσει το κριθαράκι το φαγητό είναι έτοιμο.
  • Σερβίρουμε αμέσως!Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

 

Πηγή: cookpad.com