Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025 -

Nόστιμη συνταγή για πατάτες φούρνου



Υλικά
5 μεγάλες πατάτες
ελαιόλαδο
πάπρικα γλυκιά (ή όποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες. Τις τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με νερό και τις αφήνετε να βράσουν. Μόλις πάρει βράση το νερό, τις αφήνετε για περίπου 10΄ ακόμα. Για να καταλάβετε ότι έχουν βράσει τρυπήστε τις με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου ή σε λαμαρίνα. Τις περιχύνετε με ελαιόλαδο και προσθέτετε την πάπρικα ή οποίο άλλο μυρωδικό σας αρέσει (δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό), ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Ψήνετε για 30΄-35΄, ώσπου οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά ενώ μέσα θα παραμείνουν ζουμερές και μελωμένες .