10
Απριλίου
2019
- 20:14
Τελευταία τροποποίηση στις 10 Απριλίου, 2019 - 20:14
Συστατικά
- 1.200 γρ. κίτρινη κολοκύθα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. γαρίφαλο, σκόνη
- 2 κ.γ. κανέλα
- 80 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 60 γρ. σταφίδα κορινθιακή
- 100-150 γρ. σπορέλαιο, για το άλειμμα των φύλλων
- 450 γρ. φύλλο κρούστας
- ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη, την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα.
- Η κολοκύθα λόγω της ζάχαρης βγάζει νερά. Σουρώνουμε την περιττή υγρασία και την πετάμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Αλείφουμε ένα ταψί 25x35 εκ. με σπορέλαιο και απλώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα.
- Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα πάλι καλά ένα ένα.
- Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και την ψήνουμε για μία ώρα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και τη σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com