4
Οκτωβρίου
2016
- 14:34
Τελευταία τροποποίηση στις 4 Οκτωβρίου, 2016 - 14:34
Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- 250 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- Ελιές καθαρισμένες
- 8 φέτες ψωμί
- 250 γραμμάρια γραβιέρα
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ χτυπάτε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε το στην άκρη.
- Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και ρίχνετε τις ελιές καθαρισμένες.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και ζεσταίνετε τα ψωμάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φρυγανιστούν.
- Σερβίρετε πάνω σε φέτες ψωμιού το μείγμα μανιταριών, με μια στρώση γραβιέρα. Επαναλαμβάνετε σε όλα τα ψωμάκια.
- Στη συνέχεια ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 8 λεπτά και σερβίρετε.