9
Αυγούστου
2015
- 20:51
Τελευταία τροποποίηση στις 9 Αυγούστου, 2015 - 20:52
Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και φυστικοβούτυρο. Απολαυστικά και πανεύκολα. Πάντα ξέρουν πώς να μου φτιάχνουν την διάθεση.
Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 1/2 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι χρησιμοποιώντας ένα σύρμα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το φυστικοβούτυρο μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού στο κρεμώδες μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ανακατεύουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας.
- Πλάθουμε την ζύμη μπισκότων σε 3 εκατοστών μπάλες.
- Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με επένδυση λαδόκολλα. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά. Τα μπισκότα θα είναι μαλακά αλλά θα σκληρύνουν αφού κρυώσουν. Τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν.
Πηγή κειμένου:
MaryMary.gr