ΕΦΕΤ: Προχώρησε στην άμεση ανάκληση παρτίδων από συσκευασίες λευκής και καστανής ζάχαρης
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ανακάλεσε παρτίδες συγκεκριμένης χρονολογίας από δύο συσκευασίες λευκής και καστανής ζάχαρης.
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ανακάλεσε παρτίδες συγκεκριμένης χρονολογίας από δύο συσκευασίες λευκής και καστανής ζάχαρης.
Μια νέα μελέτη της Γερμανικής Εταιρείας Νευρολογίας (DGN) και του Γερμανικού Ιδρύματος Εγκεφάλου, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να βλάψει σοβαρά τον εγκέφαλο.
Παιδιά και έφηβοι κατανάλωσαν μέσα στο 2018, 23% περισσότερα ζαχαρούχα ποτά (αναψυκτικά με ζάχαρη) σε σύγκριση με το 1990.
Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα από την Παγκόσμια Διατροφική Βάση Δεδομένων για να διαπιστώσει τις τάσεις πρόσληψης ζαχαρούχων ποτών από τα παιδιά και τους νέους, ηλικίας τριών έως 19 ετών, από το 1990 ως το 2018.
Μια νέα έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα πώς η κατανάλωση ζάχαρης επηρεάζει τη βιολογική μας ηλικία.
Παράλληλα, η υιοθέτηση μιας διατροφής πλούσιας σε βιταμίνες και μέταλλα, ιδίως χωρίς πολλή πρόσθετη ζάχαρη, σχετίζεται με μικρότερη βιολογική ηλικία σε κυτταρικό επίπεδο.
Η στέβια αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιούν ζάχαρη ή άλλα χημικά γλυκαντικά.
Τι είναι η στέβια;
Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί τα φύλλα του φυτού στέβια για να παρασκευάσει υποκατάστατα ζάχαρης μηδενικών θερμίδων και μηδενικών υδατανθράκων.
Η τακτική κατανάλωση τροφών και ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και τερηδόνας.
Τα ζαχαρούχα τρόφιμα και ποτά είναι συχνά υψηλά σε ενέργεια και αν καταναλώνονται πολύ συχνά μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.