Θέλετε να φτιάξετε γευστικά μπιφτέκια στο φούρνο ή στο τηγάνι για να τα φάτε με πατατούλες ή σε στυλ burger; Δείτε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε.
Υλικά συνταγής
750 γρ. κιμά (μισό μοσχάρι
μισό χοιρινό)
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας πιπέρι
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 αυγά
1/2 ματσάκι δυόσμο
2 κουταλιές σούπας φρυγανιά
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το δυόσμο - αν θέλουμε σωτάρουμε ελαφρά για 3' στο τηγάνι.
Σε ένα μπωλ, βάζουμε τον κιμά (αν θέλετε βάλτε μόνο μοσχαρίσιο) και μαζί ρίχνουμε: τα αυγά, τα κρεμμύδια με το δυόσμο, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, και την κέτσαπ.
Από πάνω περιχύνουμε το λάδι και αρχίζουμε το ζύμωμα.
Ξέρετε το μυστικό; Το μπιφτέκι, για να είναι αφράτο, χρειάζεται γερό ζύμωμα!
Μην βαριέστε, λοιπόν, ζυμώστε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και μαλακό.
Όταν είναι έτοιμο, πλάθουμε όσα μπιφτέκια θέλουμε σε ό,τι μέγεθος μας αρέσει.
Τα βάζουμε στο ψυγείο να «δέσουν» για 20 λεπτάκια και μετά τα βάζουμε είτε στο φούρνο (για μία ώρα) είτε στο τηγάνι (έτοιμα σε 20 λεπτά).
Καλή όρεξη!
Πηγή: supersyntages.gr