Ελαφρύ και νόστιμο μπέργκερ με κοτόπουλο για απόλαυση χωρίς τύψεις!
Συστατικά
1,5 λίτρο νερό
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης από βαζάκι + 2 κ.σ. λάδι από το βαζάκι
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
60 γρ. μηλίτης ή λευκό κρασί
1 κ.σ. worcestershire sauce
Για το σερβίρισμα
6 ψωμάκια για burger
¼ λάχανο μωβ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 αβοκάντο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το νερό, τα στήθη κοτόπουλου και το κύμινο. Αφήνουμε για 30- 40 λεπτά να βράσουν τα φιλέτα. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί για να καλύπτονται τελείως τα φιλέτα.
Αφού βράσουν τα φιλέτα, αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και σουρώνουμε. Αφήνουμε τα φιλέτα στην άκρη να κρυώσουν.
Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1 εκ. τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι από το βαζάκι, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και την καστανή ζάχαρη. Σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με τον μηλίτη και όταν μειωθεί η ποσότητα στο μισό προσθέτουμε τη worcestershire sauce.
Παράλληλα σε ένα μπολ με τα χέρια μας ‘μαδάμε’ το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε τη ψίχα του κοτόπουλου στο τηγάνι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ανακατευτεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια των burger. Μοιράζουμε σε κάθε ψωμάκι - βάση το μείγμα του κοτόπουλου.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε πάνω από το κοτόπουλο.
Καπακώνουμε με το ψωμάκι και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com