10
Δεκεμβρίου
2017
- 12:12
Τελευταία τροποποίηση στις 10 Δεκεμβρίου, 2017 - 12:15

ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες
5 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία
3 κουταλιές της σούπας κόκκινο Ξίδι ΤΟΠ
Ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.