20
Αυγούστου
2015
- 18:20
Τελευταία τροποποίηση στις 20 Αυγούστου, 2015 - 18:21
Μακαρόνια στον φούρνο με κοτόπουλο. Απολαυστικό…
Υλικά:
- ¼ φλιτζανιού βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
- 2/3 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι sour cream
- 1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
- 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί, χυμό μήλου ή χυμό λευκού σταφυλιού
- 1 -2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
- αλάτι και πιπέρι
- 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
- 230γρ. μαγειρεμένα μακαρόνια
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- έξτρα παρμεζάνα
- ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν το μείγμα πήξει, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, την sour cream, την παρμεζάνα, το κρασί, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει πάλι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά.
- Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με πάπρικα και έξτρα παρμεζάνα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
Mary mary