Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024 -

Μακαρόνια alfredo στο φούρνο με λουκάνικο



Το λουκάνικo δίνει στο φαγητό μία πιπεράτη και πικάντικη γεύση

Υλικά:

  • 450γρ. ζυμαρικά, της προτίμησης σας
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 (340γρ.) ψημένο καπνιστό λουκάνικο, ότι ποικιλία θέλετε

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε.
  2. Ενώ βράζουμε τα ζυμαρικά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του, 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα και το αλεύρι σύμφωνα με το letsdishrecipes.com.
  3. Χτυπάμε μέσα και τον ζωμό κοτόπουλου μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν και το κόκκινο πιπέρι και σιγοβράζουμε την σάλτσα μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά.
  5. Ανακατεύουμε μέσα την παρμεζάνα και 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα μέχρι τα τυριά να λιώσουν.
  6. Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το ρίχνουμε στη σάλτσα, μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα βρασμένα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι επιπλέον αν χρειάζεται.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το μείγμα των ζυμαρικών σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί 25×35 εκατοστών. Απλώνουμε από πάνω με το τυρί μοτσαρέλα που έχει απομείνει.
  8. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.