4
Ιουνίου
2017
- 20:46
Τελευταία τροποποίηση στις 4 Ιουνίου, 2017 - 20:46
Το λουκάνικo δίνει στο φαγητό μία πιπεράτη και πικάντικη γεύση
Υλικά:
- 450γρ. ζυμαρικά, της προτίμησης σας
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
- 2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα
- 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 1 (340γρ.) ψημένο καπνιστό λουκάνικο, ότι ποικιλία θέλετε
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε.
- Ενώ βράζουμε τα ζυμαρικά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του, 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα και το αλεύρι σύμφωνα με το letsdishrecipes.com.
- Χτυπάμε μέσα και τον ζωμό κοτόπουλου μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν και το κόκκινο πιπέρι και σιγοβράζουμε την σάλτσα μέχρι να πήξει, περίπου 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε μέσα την παρμεζάνα και 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα μέχρι τα τυριά να λιώσουν.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το ρίχνουμε στη σάλτσα, μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα βρασμένα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι επιπλέον αν χρειάζεται.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το μείγμα των ζυμαρικών σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί 25×35 εκατοστών. Απλώνουμε από πάνω με το τυρί μοτσαρέλα που έχει απομείνει.
- Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.