Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 -
Βροχή

29 °C

Σήμερα, 19. Ιουνίου 2019

Μακαρονάδα με σπαράγγια για έξτρα (καλή) πρωτεΐνη



Συστατικά

  • 400 γρ. σπαγγέτι high protein
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 500 γρ. σπαράγγια
  • 150 γρ. τυρί κρέμα light
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • ¼ ματσάκι βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα από 2 λάιμ

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου
  • φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε για 7 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, το τζίντζερ τριμμένο και σοτάρουμε.
  • Λυγίζουμε ένα σπαράγγι και στο σημείο που θα σπάσει σημαίνει ότι εκεί χωρίζεται το τρυφερό από το σκληρό μέρος. Κόβουμε όλα τα σπαράγγια στο ίδιο σημείο. Κρατάμε το τρυφερό μέρος από τα σπαράγγια.
  • Με έναν αποφλοιωτή (peeler) ξεφλουδίζουμε το κάτω μέρος από τα σπαράγγια. Τα κόβουμε σε τρία κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν στην ίδια κατσαρόλα με τα σπαγγέτι για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα σπαράγγια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 3 κουτάλες της σούπας από το νερό που βράζουν τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά το τυρί κρέμα.
  • Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό ψιλοκομμένα, πιπέρι και το ξύσμα από τα λάιμ.
  • Σερβίρουμε με τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com