Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024 -

Μακαρονάδα με κιμά, μελιτζάνες και γιαούρτι! Θα εκπλαγείτε...



Τα μακαρόνια με κιμά είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων! Δοκιμάστε και αυτή την παραλλαγή και θα εκπλαγείτε από την έξτρα γεύση που δίνουν οι μελιτζάνες...

 

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. σπαγγέτι
4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
μία φορά περασμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
6 ώριμες ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κεσεδάκι (200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι

 

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τη μακαρονάδα με κιμά, πλένοντας πρώτα τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, στους 200 βαθμούς C για 8′-10′, να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′-3′ να πάρει βράση. Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3′-4′, να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.