Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου 2024 -

Λιγκουίνι με πέστο και γαρίδες



Μια συνταγή που θα λατρέψετε!

 

Υλικά

½ κιλό γαρίδες
2/3 φλιτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουτί (500 γραμμάρια) ντομάτες
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
½ κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι

Για την σάλτσα πέστο
25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
80 γραμμάρια κουκουναρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζετε σε σιγανή φωτιά τη σάλτσα ντομάτα, ώσπου να πήξει.
Σερβίρετε με τις γαρίδες και τη σάλτσα πέστο σε βαθύ πιάτο.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα λιγκουίνι να βράσουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες και της σως πέστο.

Για τη σάλτσα πέστο
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά.
Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.

Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.

 

Πηγή κειμένου: 

gova stileto