Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 -

Λιγκουίνι με φασκόμηλο, κολοκύθα και μπέικον



Λιγκουίνι με φασκόμηλο, κολοκύθα και μπέικον. Δοκιμάστε το…

Υλικά:

  • 450γρ. ζυμαρικά λινγκουίνι
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​φασκόμηλο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 425γρ. κονσερβοποιημένο πουρέ κολοκύθας
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 340γρ. γάλα εβαπορέ
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι + περισσότερο για γεύση
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι + περισσότερο για την γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
  2. Ενώ βράζουμε τα μακαρόνια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό, γυρίζοντας το μία φορά. Αφαιρούμε το μπέικον και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στραγγίζουμε το μεγαλύτερο μέρος του λίπους από το τηγάνι. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύουμε μέσα τον πουρέ κολοκύθας, τον ζωμό, το γάλα, το τυρί παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι καγιέν. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αν είναι πολύ παχύρευστη η σάλτσα, προσθέτουμε περισσότερο ζωμό. Προσθέτουμε καρυκεύματα αν θέλουμε. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Γαρνίρουμε με ζυμαρικά με φασκόμηλο και τριμμένο μπέικον. Σερβίρουμε.