Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2025 -

μπέικον



Αποκάλυψη: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε μπέικον

Πολλές έρευνες αναφέρουν ότι το επεξεργασμένο κρέας μπορεί να προκαλέσει και βλαβερές παρενέργειες, οι οποίες προέρχονται από τα υψηλά επίπεδα νατρίου, κορεσμένων λιπαρών και συντηρητικών.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα όταν το μπέικον καταναλώνεται με μέτρο. Η συχνή κατανάλωση του, όμως, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβής.



Μπέικον: Πόσο επικίνδυνη είναι η «πράσινη» απόχρωση – Πότε δεν πρέπει να το καταναλώσετε

Αν τρώτε το μπέικον, σίγουρα κάποια στιγμή έχετε παρατηρήσει να έχει μια «πράσινη» γυαλάδα και πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί εάν μπορείτε να το καταναλώσετε ή όχι.

 

Ποντιακή... κις λορέν με κιντέατα και μπέικον!

Ο νεαρός σεφ Σάββας Καρίπογλου δημιουργεί με μια ποντιακής εμπνεύσεως κις λορέν! Και ως καλός Πόντιος που είναι, επέλεξε ως βασικό υλικό τα ταπεινά και ωφέλιμα κιντέατα, δηλαδή τις τσουκνίδες.

ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη



Μακαρόνια φούρνου με τυριά και μπέικον

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 200 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
  • 350 γρ. τυριά κίτρινα ( τσένταρ, γκούντα, έμενταλ)
  • 3 κ. σ. βούτυρο