Μαγειρικά μυστικά για το τέλειο μπέικον
Φτιάξτε το καλύτερο μπέικον σε μερικά απλά βήματα:
Φτιάξτε το καλύτερο μπέικον σε μερικά απλά βήματα:
Ο νεαρός σεφ Σάββας Καρίπογλου δημιουργεί με μια ποντιακής εμπνεύσεως κις λορέν! Και ως καλός Πόντιος που είναι, επέλεξε ως βασικό υλικό τα ταπεινά και ωφέλιμα κιντέατα, δηλαδή τις τσουκνίδες.
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει
Υλικά:
8 φέτες μπέικον
Τον κόκκορα στο φούρνο ή την κατσαρόλα σίγουρα τον έχετε δοκιμάσει σε διάφορες συνταγές. Εδώ θα δούμε μια πειραγμένη συνταγή για ψητό κόκκορα που συνοδεύτεαι από φακές και μπέικον και μια ιδιαίτερη λευκή σάλτσα λαχανικών. Προσοχή στο καλό καθάρισμα του κόκκορα. Ζητήστε απο τον χασάπη να αφαιρέσει τις άκρες των ποδιών και τον λαιμό του.
Υλικά Συνταγής
1 φύλλο σφολιάτα
6 φρέσκα αυγά
10 φέτες μπέικον ή άλλο αλλαντικό
200 γραμ. κασέρι τριμμένο ή γραβιέρα
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
1 μικρό κρεμμύδι σε πολύ λεπτοκομμένες σχεδόν διάφανες φέτες (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
2 κ.σ. παρμεζάνα