9
Οκτωβρίου
2015
- 20:18
Τελευταία τροποποίηση στις 9 Οκτωβρίου, 2015 - 20:19
Κρουασάν με γέμιση φράουλα. Δοκιμάστε τα…
Υλικά:
- 1 (250γρ.) έτοιμη ζύμη για κρουασανάκια
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- ¾ φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- ½ φλιτζάνι σόδα με λεμόνι
- ⅔ φλιτζανιού φρέσκιες φράουλες, σε κύβους
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Τυλίγουμε τις φράουλες σε κύβους σε ένα ρολό κρουασάν και τα βάζουμε όλα στο έτοιμο ταψί.
- Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα την καφέ ζάχαρη, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτό τα κρουασάν.
- Ρίχνουμε την σόδα μέσα το ταψί μέχρι την μέση των πλευρών του (όχι πάνω από τα κρουασάν).
- Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή κειμένου:
Mary Mary