Τρίτη 07 Ιανουαρίου 2025 -

Κρουασάν με γέμιση φράουλα



Κρουασάν με γέμιση φράουλα. Δοκιμάστε τα…

Υλικά:

  • 1 (250γρ.) έτοιμη ζύμη για κρουασανάκια
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • ¾ φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι σόδα με λεμόνι
  • ⅔ φλιτζανιού φρέσκιες φράουλες, σε κύβους

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τυλίγουμε τις φράουλες σε κύβους σε ένα ρολό κρουασάν και τα βάζουμε όλα στο έτοιμο ταψί.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα την καφέ ζάχαρη, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτό τα κρουασάν.
  4. Ρίχνουμε την σόδα μέσα το ταψί μέχρι την μέση των πλευρών του (όχι πάνω από τα κρουασάν).
  5. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή κειμένου: 

Mary Mary