19
Οκτωβρίου
2015
- 10:55
Τελευταία τροποποίηση στις 19 Οκτωβρίου, 2015 - 10:55
Κριθαράκι με ντοματίνια και φέτα. Εύκολο και νόστιμο συνοδευτικό.
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 1/2 φλιτζάνι κριθαράκι
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- χυμό από 1 λεμόνι
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, τριμμένο
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
- Σε ένα μία κατσαρόλα, βράζουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει προσθέτουμε το κριθαράκι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (συνήθως 9-10 λεπτά), ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε περισσότερο ζωμό κοτόπουλου ή νερό, ενώ μαγειρεύουμε το κριθαράκι.
- Μόλις το κριθαράκι είναι πλήρως έτοιμο, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια ελαφρώς. Κατεβάζουμε το κριθαράκια από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα, την τριμμένη φέτα και τον μαϊντανό.
Πηγή κειμένου:
Mary Mary