Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και ελιές Καλαμών



Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και ελιές Καλαμών. Δοκιμάστε το…

Υλικά:

  • 1 φύλλο δάφνης, θρυμματισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
  • ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, συν περισσότερο για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
  • 750γρ. πατάτες, κομμένες στην μέση
  • ½ φλιτζάνι χωρίς κουκούτσι ελιές Καλαμών
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πολτοποιούμε την δάφνη, τους σπόρους μάραθου και ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι σε έναν μύλο μπαχαρικών μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Ανακατεύουμε τις πατάτες, τις ελιές, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το μισό μείγμα μπαχαρικών σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το τρίβουμε με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το τρίβουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.
  4. Τακτοποιούμε τις πατάτες και τις ελιές γύρω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε μέχρι οι πατάτες να γίνουν τρυφερές, το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά και η πέτσα γίνει τραγανή, 35-45 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το κόκκινο πιπέρι, εάν είναι θέλουμε.
Πηγή κειμένου: 

Mary Mary