10
Οκτωβρίου
2015
- 18:00
Τελευταία τροποποίηση στις 10 Οκτωβρίου, 2015 - 18:01
Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες και ελιές Καλαμών. Δοκιμάστε το…
Υλικά:
- 1 φύλλο δάφνης, θρυμματισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
- ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, συν περισσότερο για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
- 750γρ. πατάτες, κομμένες στην μέση
- ½ φλιτζάνι χωρίς κουκούτσι ελιές Καλαμών
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πολτοποιούμε την δάφνη, τους σπόρους μάραθου και ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι σε έναν μύλο μπαχαρικών μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες, τις ελιές, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το μισό μείγμα μπαχαρικών σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το τρίβουμε με 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το τρίβουμε με το υπόλοιπο μείγμα μπαχαρικών.
- Τακτοποιούμε τις πατάτες και τις ελιές γύρω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε μέχρι οι πατάτες να γίνουν τρυφερές, το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά και η πέτσα γίνει τραγανή, 35-45 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το κόκκινο πιπέρι, εάν είναι θέλουμε.
Πηγή κειμένου:
Mary Mary