
Υλικά
Ένα κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου, κομμένο στα δύο
2 ½ φλιτζάνια ρύζι νυχάκι, πλυμένο σε λεπτή σίτα
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
½ φλιτζάνι λάδι
1 κ.σ. κοφτή κόκκους λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το κοτόπουλο σε ταψί με καπάκι ή γάστρα. Μπήγετε στο κρέας το σκόρδο, το αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με ½ λίτρο καυτό νερό. Το ψήνετε για ¾ της ώρας σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι.
Στη συνέχεια ανοίγετε να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές και 10΄πριν το βγάλετε από το φούρνο, ρίχνετε το ρύζι και προσθέτετε 4 περίπου φλιτζάνια καυτό πάντα νερό,* απλώνοντας το στο ταψί, με ΞΥΛΙΝΗ κουτάλα και ξανακλείνετε το καπάκι**.
Σε 10-12΄ανοίγετε και θα έχετε το τέλειο πιλάφι. Σερβίρετε το φαγητό, με γιαούρτι και ένα μπουκάλι δροσερό μοσχοφίλερο. Και τα δύο το απογειώνουν!