29
Αυγούστου
2015
- 16:04
Τελευταία τροποποίηση στις 29 Αυγούστου, 2015 - 16:05
Κοτόπουλο με πέστο βασιλικού και μακαρόνια. Νοστιμότατο…
Υλικά:
Για πέστο βασιλικού:
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 1/2 ματσάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι)
- 1/3 φλιτζανιού συν 1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 1/3 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1/4 φλιτζανιού συν 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για κοτόπουλο:
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 χωρίς κόκαλα και πέτσα στήθη κοτόπουλου
Για ζυμαρικά:
- 300γρ. αποξηραμένα σπαγγέτι
- 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο μαϊντανό
- 30γρ. παρμεζάνα, σε ξύσματα για γαρνίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Για το πέστο βασιλικού:
- Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο γουδί και γουδοχέρι, πολτοποιούμε το σκόρδο σε έναν χοντρό πουρέ. Προσθέτουμε 1 1/2 ματσάκι βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να τον χοντροκόψουμε. Ανακατεύουμε μέσα το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού κουκουνάρι και το χτυπάμε για να διαλυθεί.
- Σιγά-σιγά ανακατεύουμε μέσα 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο:
- Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε τα στήθη κοτόπουλου γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μην έχουν ψηθεί ακόμη εσωτερικά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Απλώνουμε το πέστο πάνω από τα στήθη κοτόπουλου. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέσα, περίπου 8 λεπτά.
Για τα ζυμαρικά:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα μακαρόνια σε δυνατή φωτιά μέχρι να γίνουν al dente, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Χτυπάμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για να καλυφθούν τα μακαρόνια από το μείγμα.
Για σερβίρισμα:
- Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια μαζί απλώνουμε μία ποσότητα με μακαρόνια στροβιλίζοντας την και αφήνοντας την πάνω στο πιάτο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όλες τις μερίδες.
- Κόβουμε κάθε στήθος κοτόπουλου κατακόρυφα και διαγώνια σε 4 φέτες. Βάζουμε τις φέτες κοτόπουλου δίπλα στα μακαρόνια.
- Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι, την παρμεζάνα και τον βασιλικό. Περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι από πάνω και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
Μary Mary