21
Ιουνίου
2019
- 14:34
Τελευταία τροποποίηση στις 21 Ιουνίου, 2019 - 14:34
Συστατικά
- 600 γρ. κολοκυθάκια
- 200 γρ. φέτα
- 4 αυγά μεσαία
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1/3 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- αλάτι
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί
- 50 γρ. σουσάμι για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μουλιάζουμε τα κάσιους για 2 ώρες σε ένα μπολ με αρκετό νερό.
- Σουρώνουμε τα κάσιους και σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, την κρέμα καρύδας, τον ενεργό άνθρακα, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
- Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανήματος.
- Εναλλακτικά, μεταφέρουμε σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη, και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να σφίξει το παγωτό.
- Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε.
Tip: Σε περίπτωση που έχουμε τον ενεργό άνθρακα σε κάψουλα, την κόβουμε στη μέση και πιέζουμε την κάψουλα να βγάλει το εσωτερικό της μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr