Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 -

Κολοκυθόπιτα αλμυρή χωρίς φύλλο



Συστατικά

  • 600 γρ. κολοκυθάκια
  • 200 γρ. φέτα
  • 4 αυγά μεσαία
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί
  • 50 γρ. σουσάμι για πασπάλισμα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μουλιάζουμε τα κάσιους για 2 ώρες σε ένα μπολ με αρκετό νερό.
  • Σουρώνουμε τα κάσιους και σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, την κρέμα καρύδας, τον ενεργό άνθρακα, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
  • Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανήματος.
  • Εναλλακτικά, μεταφέρουμε σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη, και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να σφίξει το παγωτό.
  • Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε.


Tip: Σε περίπτωση που έχουμε τον ενεργό άνθρακα σε κάψουλα, την κόβουμε στη μέση και πιέζουμε την κάψουλα να βγάλει το εσωτερικό της μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. 

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr