14
Οκτωβρίου
2017
- 22:27
Τελευταία τροποποίηση στις 14 Οκτωβρίου, 2017 - 22:30

Υλικά για 8 άτομα
- 480 γρ. ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
- 40 γρ. στέβια
- 150 γρ. αλεύρι
- 6 γρ. μπέκιν πάουντερ
- Ζεστ από 1 λεμόνι
Για το γλάσο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 40 γρ. ζάχαρη μαύρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε ύστερα τη μισή στέβια.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέκιν και την υπόλοιπη στέβια.
- Στο μείγμα ρίχνουμε σιγά σιγά το ασπράδι ανακατεύοντας απαλά να μη πέσει ο όγκος.
- Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση (χωρίς να έχουμε βουτυρώσει πριν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν είναι ψημένο στη μέση.
- Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το γλασάρουμε αφού έχουμε ανακατέψει το χυμό λεμονιού μαζί με τη μαύρη ζάχαρη.