12
Απριλίου
2019
- 19:25
Τελευταία τροποποίηση στις 12 Απριλίου, 2019 - 19:30
![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/patata-jacket-light-i-nea-ygieini-elafria-kai-pedanostimi-mania-sti-kouzina.col-12.jpg?itok=S-3OYA_z)
Συστατικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 4 κλ. δεντρολίβανο
- 4 κλ.ρίγανη
- 4 κλ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. νηστίσιμοτυρί κρέμα light
- ¼ κόκκινη πιπεριά
- ¼ κίτρινη πιπεριά
- ¼ πράσινη πιπεριά
- 100 γρ. τσένταρ τριμμένο ή τσένταρ light
Για το σερβίρισμα
- 1 φρ. κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος)
- φύλλα από φρέσκο δυόσμο
- λίγο ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Στρώνουμε στον πάγκο εργασίας μας 4 φύλλα από αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα.
- Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία και βάζουμε από μία σε κάθε λαδόκολλα.
- Σε κάθε πατάτα προσθέτουμε από ½ κ.σ. ελαιόλαδο, ½ σκ. σκόρδο, 1 κλ. δεντρολίβανο, 1 κλ. θυμάρι και 1 κλ. ρίγανη.
- Τυλίγουμε τις πατάτες πολύ καλά με το αλουμινόχαρτο και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι.
- Ψήνουμε για 1-1 ½ ώρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και τις ξετυλίγουμε.
- Όσο είναι ακόμα καυτές τις χαράζουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι.
- Στη συνέχεια πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας τις άκρες τους ώστε να ανοίξει το σημείο που χαράξαμε.
- Τις τοποθετούμε στο ίδιο ταψί χωρίς αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και 1 κ.σ. τυρί κρέμα στο άνοιγμα της κάθε πατάτας.
- Διπλώνουμε στη μέση τις φέτες γαλοπούλας και τοποθετούμε 2 φέτες στο άνοιγμα της κάθε πατάτας.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια 0,5 εκ. και τις βάζουμε πάνω από τις πατάτες μαζί με το τσένταρ.
- Ψήνουμε 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com