Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα



Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξυσμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. σούπας μέλι
2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
κρασί λευκό ξηρό

Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα σας.

Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με μια δροσερή σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.

 

 

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr