7
Φεβρουαρίου
2016
- 13:02
Τελευταία τροποποίηση στις 7 Φεβρουαρίου, 2016 - 13:02
Γαρίδες με ρύζι και λάιμ για να παρουσιάσεις ένα εντυπωσιακά γευστικό πιάτο!
Υλικά:
- 1 ½ κούπα ρύζι που θα έχεις βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- 2 σκελίδες σκόρδο πατημένες
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 του φλιτζανιού αρακά
- 1/4 του φλιτζανιού καλαμπόκι
- 1/4 του φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 6 – 8 μεγάλες γαρίδες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 λάιμ
Πασπάλισε τις γαρίδες με το τσίλι, το μαύρο πιπέρι και άφησε τες στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Βγάλε τα κρεμμύδια από το τηγάνι και βάλε τις γαρίδες μαζί με το σκόρδο. Αφού τα αφήσεις για 2 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, συμπλήρωσε τα κρεμμύδια μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι.
Ανακάτεψε και μετά από ένα λεπτό συμπλήρωσε τη σάλτσα ντομάτας και το ρύζι. Μόλισ η σάλτσα αρχίσει να βράζει πρόσθεσε το κόλιανδρο και άφησε το φαγητό για 2 λεπτά στη φωτιά!
Σέρβιρε, αφού στύψεις πάνω από τις γαρίδες λάιμ και καλή απόλαυση!
Πηγή κειμένου:
mary mary