30
Σεπτεμβρίου
2018
- 09:24
Τελευταία τροποποίηση στις 30 Σεπτεμβρίου, 2018 - 09:24
Συνταγή για ένα παραδοσιακό επιδόρπιο.
Υλικά για 6 άτομα
- 1,5 λίτρο γάλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 600 γρ. ζάχαρη
- 10 αβγά
- λίγη κανέλα
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε αρχικά με το χέρι τα αβγά. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτετε τα αυγά με το αλεύρι και το κoρν φλάουρ και ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Βουτυρώνετε καλά ένα μεγάλο πυρέξ.
- Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια του πυρέξ με τη μισή ζάχαρη που έχετε κρατήσει και με λίγη κανέλα.
- Αδειάζετε την κρέμα στο πυρέξ και αλείφετε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη.
- Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Ψήνετε στους 180 °C με αέρα για 45-60 λεπτά.