7
Μαρτίου
2016
- 14:18
Τελευταία τροποποίηση στις 7 Μαρτίου, 2016 - 14:19
Υλικά
- Μισό κιλό αλεύρι
- 20 γραμμάρια μαγιά μπύρας
- 200 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
- 200 ml γάλα
- Ένας κρόκος αυγού
- 10 γραμμάρια αλάτι
- Μία κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη μαγιά με 130 γραμμάρια αλεύρι σε λίγο χλιαρό γάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει αρκετά.
- Ανακατεύουμε στο μίξερ το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο σε κομματάκια, τη ζύμη και χτυπάμε σε μικρή ταχύτητα προσθέτοντας το γάλα ανά διαστήματα. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για περίπου 30-40'. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε τρίγωνα.
- Τυλίγουμε σαν ρολό κάθε τρίγωνο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, αφήνουμε να φουσκώσουν, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε στους 230 βαθμούς για περίπου 15'.