Υλικά
Για την ζύμη:
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 3/4 φλιτζάνια νερό
Για την γέμιση:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
Μισό κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 του φλιτζανιού γάλα πλήρες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
1. Ρίξε στον κάδο του μίξερ, το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και καθώς θα ανακατεύεις σε χαμηλή ταχύτητα, πρόσθεσε σταδιακά το ελαιόλαδο και το νερό. Συνέχισε το ζύμωμα για περίπου 10 λεπτά, έως ότου δημιουργηθεί μια αφράτη, ενιαία μπάλα. Αν η ζύμη είναι εξαιρετικά κολλώδης, πασπάλισε τα τοιχώματα του μπολ με λίγο αλεύρι.
2. Μετέφερε την ζύμη σε ένα αλευρομένο μπολ, κάλυψέ την με μια πετσέτα και άφησέ την να ξεκουραστεί για 1,5 ώρα.
3. Όταν η ζύμη θα έχει γίνει διπλάσια σε μέγεθος, χώρισέ την σε 4 όμοια κομμάτια και με ένα πλάστη άνοιξέ τα σε σχήμα κύκλου.
4. Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς.
5. Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά . Ρίξε αρχικά το βούτυρο να λιώσει και στη συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο, ώστε να το αρωματίσεις.
6. Πρόσθεσε τις γαρίδες στο αρωματισμένο βούτυρο και μαγείρεψέ τις για 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν οι γαρίδες γίνουν διαφανείς, αφαίρεσέ τις από το τηγάνι.
7. Τοποθέτησε το αλεύρι και 2 κουταλιές από το γάλα σε ένα φλιτζάνι και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνουν μια ενιαία πάστα. Σταδιακά ρίχνε και το υπόλοιπο γάλα και όταν ολοκληρώσεις, πρόσθεσε το μείγμα στο καυτό βούτυρο. Πρόσθεσε αλάτι και ψήσε την σάλτσα , μέχρι να πήξει.
8. Στρώσε την σάλτσα πάνω στη ζύμη και έπειτα πρόσθεσε το τυρί και τέλος τις γαρίδες. Ψήσε για περίπου 20 λεπτά. Η πίτσα σου είναι έτοιμη, όταν το τυρί λιώσει καλά και η ζύμη πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και είναι τραγανή.
9. Πασπάλισε την πίτσα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σέρβιρε.