18
Οκτωβρίου
2015
- 10:35
Τελευταία τροποποίηση στις 18 Οκτωβρίου, 2015 - 10:36
Φριτάτα με μπέικον, πατάτες και τυρί. Απλό και νόστιμο…
Συστατικά:
- 4 φέτες μπέικον
- 2 φλιτζάνια πατάτες
- 6 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλιτζανιού γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα, προαιρετικά:
- κρέμα γάλακτος
- καυτερή σάλτσα
- βουτυρωμένο τοστ
- πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση:
- Τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, 6-8 λεπτά. Αφαιρούμε το μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο με επένδυση απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κρατάμε 1 κουταλιάς της σούπας από το λάδι που έβγαλε το μπέικον. Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Ζεσταίνουμε το γκριλ.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέσα το γάλα, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη, το μαύρο πιπέρι και 1 φλιτζάνι τυρί. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι. Καλύπτουμε και σιγοψήνουμε μέχρι τα αυγά να ψηθούν από κάτω, 6 έως 8 λεπτά.
- Βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε από πάνω το μπέικον και το υπόλοιπο τυρί. Βάζουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι τα αυγά να ψηθούν και το τυρί να λιώσει. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Πηγή κειμένου:
Mary Mary