Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025 -

Φανταστικό κέικ κολοκύθας..



Υλικά:

 Εκτέλεση:

Για το κεικ κολοκυθας με πλούσιο άρωμα και τέλειο χρώμα από την κίτρινη κολοκύθα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ψητή κολοκυθα που θα πολτοποιήσετε σε πουρέ. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το κεικ με κιτρινη κολοκυθα τριμμένη από την Αργυρω, που θα τη σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγανι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να πιει όλα τα υγρά της. Στη συνέχεια, για το κεικ με ηλιέλαιο ξεκινάμε με το μειγμα για κεικ.

Για το μειγμα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με συρμα.
  • Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε με συρμα η μιξερ χειρος.
  • Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με μιξερ χειρος στη χαμηλή ταχύτητα ή με σπατουλα να ενωθούν σε ένα παχύ μειγμα.
  • Απλώνουμε το μειγμα ιδανικά σε ένα λαδωμένο ταψι 23×33 εκ.
  • Για το ψησιμο του κεικ κολοκυθας
  • Θα ψήσουμε το κεικ με ηλιέλαιο στους 170 °C, στις αντιστάσεις στην κάτω σχαρα ή στους 160 °C στον αέρα στη μεσαία σχαρα.
  • Ψήνουμε το κέικ κολοκύθας για περίπου 50΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ελέγξουμε το κέντρο της ότι στέγνωσε σωστά.
  • Αν ψήσετε στον αέρα θέλει λιγότερο χρόνο κατά 10΄ περίπου.
  • Δεν θα βγάλετε το κέικ από το φούρνο αν δεν ελέγξετε το κέντρο του.
  • Θα βυθίσετε τη λάμα από ένα μαχαιρι στο κέντρο του κι αν βγει στεγνό από ζυμη τότε είναι έτοιμο.
  • Αν αρχίσει γρήγορα να παίρνει χρώμα στις άκρες το κεικ κολοκυθας, πρέπει να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε το ψήσιμό του.
  • Για το σερβίρισμα
  • Το σερβίρουμε σκέτο ή με γλάσο από τυρι κρέμα.

Συνταγή Αργυρό Μπαρμπαρίγου

www.argiro.gr/