Ατομικά γλυκά γεμιστά με κέικ και με επικάλυψη σοκολάτας για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και το Χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Είναι ένα πανεύκολο γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους και γίνεται την τελευταία στιγμή!
Υλικά
ζαχαρη 140 γραμμάρια
αυγα 2
αλατι 1 πρέζα
βανίλια 2
μαρμελάδα 2 κουταλιές της σούπας βερίκοκο
ηλιέλαιο 140 ml
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 360 γραμμάρια
μπέικιν πάουντερ 16 γραμμάρια
Για την επικάλυψη
κουβερτουρα 200 γραμμάρια λιωμένη
ηλιέλαιο 20 ml.
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Ρίχνουμε τα αυγά και την μαρμελάδα βερίκοκο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στο τέλος ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκι για μάφινς, γεμίζοντας μέχρι τη μέση και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε και βάζουμε στις ίδιες θήκες την λιωμένη κουβερτούρα, που την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και την έχουμε ανακατέψει με το ηλιέλαιο για να γυαλίσει.
Γεμίζουμε λοιπόν με σοκολάτα τις θήκες μέχρι τη μέση και βάζουμε μέσα τα κεκάκια. Από πάνω καλύπτουμε με επιπλέον σοκολάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.