26
Ιουλίου
2018
- 21:33
Τελευταία τροποποίηση στις 26 Ιουλίου, 2018 - 21:34
- 500 γρ. ζυμαρικά σκιουφιχτά
- 4 μέτριες ντομάτες, αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους και ζουμί
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα
- 50 γρ. φρέσκο βασιλικό
- 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)
- 50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Παράλληλα, ψιλοκόβουμε σε κύβους τις δύο ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τις άλλες δύο τις περνάμε από το μούλτι μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το ζουμί στο μπολ και ανακατεύουμε με τα κυβάκια της ντομάτας.
- Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε με την ντομάτα.
- Προσθέτουμε τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο κουκουνάρι και το επιπλέον ελαιόλαδο.