Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024 -

Cheesecake φράουλα



Cheesecake φράουλα. Απολαυστικό και ροζ!

Κρούστα:

Υλικά:

  • 1,5 φλιτζάνι καβουρδισμένα ανάλατα αμύγδαλα
  • 12-14 μπισκότα digestive
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο
  • 1/3 φλιτζανιού νιφάδες καρύδας (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ, μέχρι να έχουμε μία παχιά πάστα. Πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας στον πάτο και τις πλευρές ενός ταψιού με αποσπώμενο πάτο, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Γέμιση:

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια φρέσκες και ώριμες φράουλες
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι με γεύση καρύδα
  • χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τις φράουλες, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τον χυμό από 1 λεμόνι σε ένα μπλέντερ.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το μασκαρπόνε μαζί με το γιαούρτι καρύδας ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα με τις φράουλες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Το μείγμα μας θα πάρει ένα υπέροχο ροζ χρώμα.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κρύα κρούστα και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή μέχρι όλη την νύχτα.
  5. Το ξεπαγώνουμε 2 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και μερικά βρώσιμα λουλούδια, αν θέλουμε.
Πηγή κειμένου: 

Mary Mary