Τρίτη 23 Απριλίου 2019 -
Μέτριο

10 °C

Σήμερα, 23. Απριλίου 2019

Banoffee στο σπίτι



Συστατικά

Για τη βάση

300 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας
100 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση

800 γρ. dulce de leche
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Για τη σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

3 μπανάνες ώριμες
1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

κακάο Nestle Dessert σε σκόνη
μπισκότα της αρεσκείας μας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το Dulce de leche

Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε 2 ζαχαρούχα γάλατα.
Όταν πάρει βράση, σιγοβράζουμε για τρεις ώρες προσέχοντας να καλύπτονται από το νερό. Κάθε ώρα προσθέτουμε βραστό νερό.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη βάση

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε πολύ καλά τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Μεταφέρουμε τα τριμμένα μπισκότα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.
Το απλώνουμε στη βάση της φόρμας με ένα ποτήρι και δημιουργούμε ένα γείσο.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 30 λεπτά για να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά.
Προσθέτουμε το dulce de leche, το εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι.
Ψήνουμε για να λιώσει η καραμέλα. Τη μεταφέρουμε πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για τη σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.

Για το στήσιμο

Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις ανακατεύουμε με χυμό λεμόνι.
Τις μεταφέρουμε πάνω στο γλυκό και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη και σερβίρουμε με μπισκότα.


Tips

  • Αν δεν θέλουμε να το καταναλώσουμε άμεσα μπορούμε να βάλουμε 10 γρ. ζελατίνης σε 3 κ.σ. νερό για να μουλιάσουν. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι με το dulce de leche.
  • Πρέπει να ανοίγετε τα κουτιά όταν κρυώσουν καλά!
  • Μπορείτε να βρείτε έτοιμα καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της αγοράς έτσι ώστε να αποφύγετε τη διαδικασία του καραμελώματος!
Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr