Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Αυθεντική ιταλική καρμπονάρα



Πανεύκολη και γρήγορη παραδοσιακή συνταγή για όλη την οικογένεια.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 200 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 6 κρόκους
  • 4 κ.σ. νερό
  • 100 - 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: 

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά σε αρκετό αλατισμένο νερό.
  • Μόλις ετοιμαστούν τα σουρώνουμε και κρατάμε 120 ml. από το νερό.
  • Καίμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την καπνιστή πανσέτα και της δίνουμε χρώμα χωρίς να την ανακατεύουμε συνέχεια.
  • Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσουν.
  • Αδειάζουμε τα ζυμαρικά με την πανσέτα μέσα στο μπολ, ρίχνουμε την παρμεζάνα, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.