Υλικά Συνταγής
4 αυγά
½ κεσεδάκι μαργαρίνη
6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους
2 ½ φλ. κασέρι τριμμένο
1 ½ φλ. αλεύρι μαλακό (για όλες τις χρήσεις)
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το αλμυρό κέικ κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3-4 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το κασέρι. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο. Τέλος, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα, έως ότου, μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).