
Στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια υποχώρησαν τον Απρίλιο οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία, σύμφωνα με την καθιερωμένη έρευνα του Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS).
O δείκτης τιμών του RICS υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος και δη στο -8, τα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2012. Η πτώση αυτή ήρθε ύστερα από αρκετούς μήνες στασιμότητας των τιμών και με τους αρμόδιους της έρευνας να μην αναμένουν ανάκαμψη το προσεχές διάστημα. Ο επιμέρους δείκτης για το Λονδίνο κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009. Ανάλογα ήταν τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας της Halifax.
Έως και τις αρχές Μαρτίου οι αγορές προεξοφλούσαν αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα στη συνεδρίαση του Μαΐου. Τώρα βλέπουν μετάθεση της απόφασης για τον Αύγουστο ή ίσως και αργότερα.