Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Βόρεια Κορέα: "θα απαντήσουμε με πυρά στα πυρά των ΗΠΑ"



“Η Βόρεια Κορέα ζει υπό τη συνεχή απειλή μιας πυρηνικής επίθεσης από τις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις αμερικανικών αεροπλανοφόρων και βομβαρδιστικών. Κάθε ενέργεια ενεργοποιεί μια αντιδράση. Ο ηγέτης μας έχει διευκρινίσει τη θέση μας, που υποδηλώνει ότι θα “κατευνάσουμε” τις ΗΠΑ και θα ανταποκριθούμε με φωτιά στη φωτιά, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε  στη Μόσχα.

Με τις εντάσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας να κλιμακώνονται, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η Πιονγιάνγκ δεν πρόκειται πραγματοποιήσει συνομιλίες για τα πυρηνικά.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας αναφέρει ότι η Πιονγιάνγκ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε συνομιλίες για τα πυρηνικά της όπλα. Τονίζει ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το πυρηνικό καθεστώς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας.

Η Πιονγιάνγκ διαθέτει πυρηνικά όπλα και βαλλιστικούς πυραύλους αλλά θα τα χρησιμοποιήσει μόνο σε περίπτωση απειλής για τη χώρα σύμφωνα με το υπουργείο.