Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βόρεια Κορέα



Μήνυμα του Κιμ Γιονγκ Ουν σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα: Θα καταστρέψουμε ολοσχερώς τους εχθρούς μας

Σαφές μήνυμα στο στρατιωτικό επιτελείο της Βορείου Κορέας έστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τονίζοντας πως πρέπει να είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει τα πιο ισχυρά μέσα ώστε να συντρίψει τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα εάν επιλέξουν την ένοπλη αντιπαράθεση με τη χώρα του, όπως μεταδίδει σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA).



Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ κατέλαβε πλοίο της Βόρειας Κορέας

Αμερικανικό "μπουρλότο" στην ευρύτερη περιοχή. Κατάληψη πλοίου της Βόρειας Κορέας από το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ. Τι αναφέρει το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης.
«Μπουρλότο» φαίνεται πως βάζουν οι ΗΠΑ στις σχέσεις τους με την Βόρεια Κορέα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το πολεμικό τους ναυτικό κατέλαβε πλοίο!



Συνάντηση Πούτιν - Κιμ την Πέμπτη

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε χθες δια του εκπροσώπου του, του Ντμίτρι Πεσκόφ, ότι η συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Απριλίου χωρίς να αναφέρει την ημερομηνία της συνάντησης.



Επίθεση στην πρεσβεία της Β. Κορέας στη Μαδρίτη

Οι ισπανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ένα "επεισόδιο" στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στη Μαδρίτη, ενώ τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για μια επίθεση από πρόσωπα που έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, διεξάγεται έρευνα για τον «ελαφρύ τραυματισμό» μιας γυναίκας από τη Βόρεια Κορέα.



O Τραμπ "Δε βιάζεται" για την αποπυρηνικοποίηση - δεν θα πιέσει τη Β.Κορέα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί μεν τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, αλλά δεν βιάζεται να γίνει αυτό και δεν θα πιέσει την Πιονγιάνγκ να θέσει χρονοδιάγραμμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις λίγο πριν από τη δεύτερη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που θα γίνει στις 27-28 Φεβρουαρίου, στο Βιετνάμ.



Απίστευτη δήλωση του Γάλλου πρέσβη στα Σκόπια: Η επιλογή στο δημοψήφισμα είναι Βόρεια Μακεδονία ή... Βόρεια Κορέα

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Γάλλου πρεσβευτή στα Σκόπια ότι η επιλογή των πολιτών στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου θα είναι «Βόρεια Μακεδονία ή Βόρεια Κορέα».