1
Μαΐου
2017
- 20:18
Τελευταία τροποποίηση στις 1 Μαΐου, 2017 - 20:21
Η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου με ευθύνη των Ηνωμένων Πολιτειών, καταγγέλλει το κομμουνιστικό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν και υπόσχεται με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα να αυξήσει το πυρηνικό οπλοστάσιό του.
Σε ανακοίνωσή του το Βορειοκορεατικό υπουργείο εξωτερικών χαρακτηρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον “αρχηγό του πολέμου και της επιθετικότητας και τον διώκτη της ειρήνης” και προσθέτει: “Ενώ η αντιπαράθεση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ διαρκεί για πάνω από μισόν αιώνα, η αμερικανική επιθετική υστερία ποτέ δεν είχε φτάσει σε τέτοιο ύψος και η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο ποτέ δεν είχε φτάσει τόσο κοντά στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου, όπως στην πρόσφατη περίοδο των στρατιωτικών ασκήσεων”.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν μια πολιτική μέγιστης πίεσης κατά της Πιονγιάνγκ, η Βόρεια Κορέα θα επιταχύνει με τον μέγιστο δυνατό ρυθμό την ενίσχυση της πυρηνικής αποτρεπτικής ισχύος”.
Ετοιμη για 6η πυρηνική δοκιμή
Το πρωί, η Βόρεια Κορέα ανακοίωνσε ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει «ανά πάσα στιγμή» μια έκτη πυρηνική δοκιμή.
Πολλοί ειδικοι πιστεύουν εδώ και εβδομάδες, βασιζόμενοι στην ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών, πως η Πιονγκγιάνγκ είναι πράγματι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια έκτη πυρηνική δοκιμή.
Εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε πως η Πιονγκγιάνγκ είναι «εντελώς έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιλογή των ΗΠΑ».
Το καθεστώς θα συνεχίσει να ενισχύει τις δυνατότητές του όσον αφορά τις «προληπτικές πυρηνικές επιθέσεις», εκτός εάν η Ουάσινγκτον σταματήσει τις εχθρικές πολιτικές της, ανέφερε ο εκπρόσωπος αυτός σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Τα μέτρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για να ενισχυθεί στο μέγιστο η πυρηνική δύναμη θα ληφθούν με επιτυχία ανά πάσα στιγμή και στον τόπο που θα αποφασίσει η ανώτατη ηγεσία της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος υπαινισσόμενος μια έκτη πυρηνική δοκιμή.
Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει από το 2006 πέντε πυρηνικές δοκιμές, από τις οποίες δύο το 2016. Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι το καθεστώς, ένα από τα πιο απομονωμένα του κόσμου, έχει κάνει προόδους προς την υλοποίηση του στόχου του, που είναι να αποκτήσει διηπειρωτικούς