Κυριακή 04 Αυγούστου 2024 -

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε Πούτιν τον Ζελένσκι



Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε τις γκάφες. Αυτή την φορά  ανήγγειλε τον «πρόεδρο Πούτιν», υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σύνοδο του NATO στην Ουάσιγκτον.

«Και τώρα θα δώσω τον λόγο στον πρόεδρο της Ουκρανίας, που έχει τόσο θάρρος όση και αποφασιστικότητα. Κυρίες και κύριοι, ο πρόεδρος Πούτιν», είπε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, που συνειδητοποίησε το λάθος και επέστρεψε στο μικρόφωνο για να δηλώσει: «…θα νικήσει τον πρόεδρο Πούτιν. Ο πρόεδρος Ζελένσκι! Είμαι τόσο επικεντρωμένος στο να νικηθεί ο Πούτιν».

 

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δέχεται έντονη πίεση να αποσύρει την υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου, του φάνηκε να έχει απόλυτο «έλεγχο» και να είναι «ακριβής» στους φακέλους που συζητήθηκαν, τους οποίους «γνωρίζει καλά».

«Όλοι μας κάνουμε lapsus», φραστικά λάθη, είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου.

 «Έχει συμβεί και σ’ εμένα, και μπορεί να μου συμβεί ξανά αύριο. Θα ζητούσα την επιείκειά σας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τον Μπάιντεν υπερασπίστηκε και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Τα φραστικά ολισθήματα είναι κάτι που συμβαίνει, αν παρακολουθείτε συνεχώς τους πάντες θα βρείτε άφθονα», σχολίασε ο κ. Σολτς, ερωτηθείς για την γκάφα του κ. Μπάιντεν από δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου.

«Αυτό όμως δεν αλλάζει ούτε ένα πράγμα απ’ όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με μεγάλη σαφήνεια στην ομιλία του», πρόσθεσε.

 
 Είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να υποβαθμίσουν το νέο «κατόρθωμα» του Τζο Μπάιντεν γιατί αλλιώς θα έπρεπε να λογοδοτήσουν στους λαούς τους και οι δύο για το γεγονός ότι παίρνουν εντολές (γιατί αγνοούν τα δικά τους εθνικά συμφέροντα και προωθούν τα αμερικανικά στην γεωπολιτική σύγκρουση των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας αλλά και της Κίνας) από τον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα διανοητικής επάρκειας.