Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Σύνοδος ΝΑΤΟ



Σύνοδος ΝΑΤΟ: Σύντομος χαιρετισμός Δένδια με Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Σύντομο κοινωνικό χαιρετισμό με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπως το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter.



Ο Γκι Φερχόφστατ τον τρολάρει τονΤραμπ... (φωτο)

Πολλοί θεώρησαν ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία αντικατοπτρίζει απόλυτα το κλίμα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.



Το μεγάλο μυστικό του Ερντογάν; Υποβασταζόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ (βίντεο)

Συνεχίζονται οι φήμες για την υγεία του Τούρκου προέδρου καθώς μετά την αναβολή των συναντήσεων που είχε με ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στην Κωνσταντινούπολη, εμφανίστηκε καταβεβλημένος κατά την άφιξή του στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.



Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η Ρωσία ο μεγαλύτερος γείτονας και αναπόσπαστο τμήμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας

«Σήμερα στην Βαρσοβία θα συμφωνήσουμε στην επαύξηση της παρουσίας μας στα ανατολικά μας σύνορα, σε Εσθονία, Λιθουανία, Λευκορωσία και Πολωνία, αναπτύσσοντας πολυεθνικά τάγματα σε κάθε μία από αυτές τις χώρες», δήλωσε στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο γ.γ. της Ατλαντικής Συμμαχίας, Γ. Στόλτενμπεργκ.



Σύνοδος ΝΑΤΟ: Κοινός στόχος η ενίσχυση της σχέσης με την ΕΕ

Την απόφασή τους για αναβάθμιση των σχέσεων, αλλά και το συντονισμό μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ, ανακοίνωσαν σε κοινές δηλώσεις τους, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.