Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2024 -

Στο Νοβοσιμπίρσκ επεξεργάστηκαν το νέο λογισμικό ως εναλλακτική λύση στο WhatsApp και το Viber



Στη Ρωσία επεξεργάστηκαν εναλλακτικό λογισμικό στα προγράμματα WhatsApp και Viber. Πρόκειται για τη νέα εφαρμογή «Kuku-Au» την οποία κατασκεύασαν οι πληροφορικάριοι του Νοβοσιμπίρσκ.

Όπως είπαν οι επιστήμονες στο Νοβοσιμπίρσκ, οι λειτουργίες του «Kuku-Au» δεν περιορίζονται μόνο με ανταλλαγή φωτογραφιών και μηνυμάτων. Με βοήθεια της ρωσικής εφαρμογής θα είναι δυνατό να πληρώνει κανείς προϊόντα και να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές πληρωμές.

Επίσης με δύο κλικ θα είναι δυνατό ο χρήστης να καλέσει ταξί. Η παραγγελία αμέσως φτάνει στον οδηγό και όλη η επικοινωνία γίνεται απευθείας με αυτόν. Ο χειριστής σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται. Το Messenger στο προσεχές διάστημα θα είναι προσβάσιμο για όλες τις συσκευές smartphone.

Οι πληροφορικάριοι του Νοβοσιμπίρσκ είναι σίγουροι ότι το πρόγραμμα «Kuku-Au» στο προσεχές διάστημα θα αντικαταστήσει το WhatsApp και το Viber. Στο Νοβοσιμπίρσκ η εφαρμογή θα είναι στην ελεύθερη πρόσβαση ήδη από τον Οκτώβριο. Οι κατασκευαστές του έχουν στόχο να κατακτήσουν όλη τη ρωσική αγορά.