Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σρι Λάνκα: Νέος συναγερμός για τρομοκρατικά χτυπήματα από τζιχαντιστές!



Η Καθολική Εκκλησία της Σρι Λάνκα αποφάσισε να μην επιτρέψει να λειτουργήσουν ξανά από την Κυριακή 5 Μαΐου οι εκκλησίες στη χώρα, εξαιτίας «συγκεκριμένης απειλής» για νέες επιθέσεις εναντίον τουλάχιστον δύο τόπων λατρείας στη χώρα αυτή, η οποία βυθίστηκε στο πένθος από τις επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών.

Ο αρχιεπίσκοπος του Κολόμπο, καρδινάλιος Μάλκομ Ραντζίτ, ήθελε να ξαναρχίσουν να λειτουργούν οι εκκλησίες στη χώρα, αλλά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει απειλή για νέες επιθέσεις τον ανάγκασε να αναβάλει επ’ αόριστον τη λειτουργία τους.
«Ακολουθώντας τις συστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας, αποφασίσαμε ότι καμία λειτουργία δεν θα γίνει σε καμία εκκλησία την Κυριακή«, δήλωσε ο ίδιος στο AFP. «Υπάρχει μια συγκεκριμένη απειλή εναντίον δύο τόπων λατρείας», πρόσθεσε.

Σρι Λάνκα – Ο νεώτερος απολογισμός
Τουλάχιστον 257 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις 21 Απριλίου από μια σειρά επιθέσεων σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα.

Μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις του Πάσχα των καθολικών ένοπλοι φρουροί βρίσκονται έξω από κάθε εκκλησία. Επίσης μια φρουρά ανέλαβε την προστασία του καρδιναλίου, ενώ σημαντική δύναμη των δυνάμεων της τάξης έχει αναπτυχθεί έξω από την κατοικία του. Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει θωρακισμένη λιμουζίνα που του παραχώρησε η κυβέρνηση και προτιμά να κυκλοφορεί με το συνηθισμένο του όχημα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει περισσότερους από 150 υπόπτους μετά τις επιθέσεις του Πάσχα.

Μεταξύ των νεκρών οι αρχές έχουν αναγνωρίσει 42 ξένους πολίτες. Πολλοί άλλοι ξένοι φέρονται ακόμη ως αγνοούμενοι και μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των νεκρών που δεν έχουν αναγνωριστεί στο νεκροτομείο του Κολόμπο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό από τους 496 τραυματίες που εισήχθησαν στο νοσοκομείο, 47 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, οι 12 από τους οποίους στην εντατική.