Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σοκ στην Αγγλία: Κόρη και εγγονός σκότωσαν γριούλα με χάπια και ουίσκι!



Επί χρόνια, ο πρώην στρατιώτης Μπάρι Ρότζερς και η μητέρα του Πενέλοπι Τζον κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στην Αγγλία, αν και είχαν διαπράξει φόνο:

Τον Νοέμβριο του 2011 έπνιξαν με ένα μαξιλάρι την 84χρονη Μπέτι Γκάι, γιαγιά του Ρότζερς και μητέρα της Τζον, αφού προηγουμένως την είχαν ναρκώσει, δίνοντάς της να καταπιεί ναρκωτικά χάπια και ουίσκι! 

Μέχρι το 2015 όλοι πίστευαν πως η γριούλα είχε πεθάνει από παθολογικά αίτια. Τότε όμως μια πρώην φίλη του Ρότζερς προσήλθε αυτοβούλως στην αστυνομία μετά το χωρισμό τους και δήλωσε πως εκείνος είχε παραδεχθεί πως είχε σκοτώσει τη γιαγιά του με την βοήθεια της μητέρας του. Η αστυνομία άνοιξε ξανά την υπόθεση και ενώ είχε προσαγάγει στο τμήμα για ανάκριση τους δύο υπόπτους, «φύτεψε» στο σπίτι της Πενέλοπι Τζον «κοριούς». 
 

Κατά την πρώτη εκείνη ανάκριση, στις 5 Οκτωβρίου του 2016, οι δυο τους αρνήθηκαν τα πάντα. Οι «κοριοί» όμως έδωσαν στους αστυνομικούς όλες τις απαντήσεις που έψαχναν, καθώς μάνα και γιος ακούγονται στις καταγεγραμμένες συζητήσεις να παραδέχονται τον φόνο, να ομολογούν πώς το έκαναν και φυσικά να ανησυχούν, μήπως τους πιάσουν!  
«Το έκανα», ακούγεται να λέει ο εγγονός και αμέσως μετά να προσπαθεί να διαβεβαιώσει τη μητέρα του ότι είπε στους αστυνομικούς πως η γιαγιά του ήταν νεκρή όταν έφτασε στο σπίτι και πως «δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα». 

Εκείνη ακούγεται να λέει πως «χαίρεται» που δεν αποκάλυψε στην αστυνομία ότι εκείνη έδωσε στη μάνα της τα χάπια, αναφέροντας μάλιστα ακριβώς τι χάπια ήταν αυτά. Στις ηχογραφήσεις της επομένης ακούγονται ανήσυχοι πως θα μπορούσαν ίσως κάποια παλιά sms τους να τους προδώσουν: «Μια λέξη που μας ξέφυγε από εδώ κι από κει αρκεί για να μας βάλουν φυλακή ισόβια» λέει ο πρώην στρατιώτης στη μητέρα του...

Τελικά συνελήφθησαν, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο και μόλις χθες ο δικαστής τους καταδίκασε σε ισόβια για τον φόνο της γιαγιάς, για τον οποίο ακόμα δεν έχει εντοπιστεί το κίνητρο...