Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σκόπια: "To non paper Μαξίμου δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία"



Το non paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου για τη συμφωνία με τα Σκόπια αμφισβήτησε κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, υπογραμμίζοτνας ότι πρόκειται για ερμηνεία και ότι δεν ανταποκρίνεται στους όρους της συμφωνίας.

"Διατηρούμε το δικαίωμα να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Μακεδόνες, διατηρείται η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα" με βάση τη συμφωνία, τόνισε ο Μίλε Μποσνιακόφσκι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων ανέφερε, ακόμη, ότι "χαρακτηριστική για τη συμφωνία ανάμεσα στους πρωθυπουργούς των Σκοπίων και της Ελλάδας που διέρρευσε στο κοινό στην Ελλάδα είναι ερμηνεία και δεν ανταποκρίνεται στους όρους της συμφωνίας".

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η βάση της συμφωνίας αφορά τον τρόπο που η Ελλάδα ερμηνεύει και αντιλαμβάνεται τον όρο «Μακεδονία» και τον τρόπο που τα Σκόπια ερμηνεύουν και αντιλαμβάνονται τον όρο «Μακεδονία».

Ακόμη, ο Μίλε Μποσνιακόφσκι διευκρίνισε ότι ο εθνικός ύμνος και η σημαία των Σκοπίων δεν θα αλλάξουν, καθώς τα σύμβολα δεν αποτέλεσαν αντικείμενο της διαπραγματευτικής διαδικασίας.